Fokus på arbejdspladsen: Sådan skaber I øget sundhed

I mange år har vi gået rundt og troet, at sundhed var en privat sag. Hvis man vejede for meget, måtte det være fordi, at man ikke kunne finde ud af at spise den rigtige mad og dyrke nok motion. Det var med andre ord ens egen skyld, at man var for tyk.

 

Det er nu ved at ændre sig. I dag er der flere og flere, der ser på, hvordan de kan hjælpe de overvægtige til at træffe de rigtige valg. Det gælder ikke mindst på arbejdspladsen, der er meget vigtigt for os alle sammen. Hvis vi har mulighed for at spise sundt på arbejdet, vil det komme til at gøre en kæmpe forskel for vores sundhed.

 

Derfor giver det også rigtig god mening for dig som arbejdsgiver at gå op i, hvad dine medarbejdere spiser. Hvis de lever sundt, vil de nemlig have langt færre sygedage og have mere energi til at arbejde i løbet af dagen.

 

En saladette gør det nemt at vælge rigtigt

Har I kantine på arbejdet, er det en god ide, at I indkøber en saladette til at holde salater friske. Det gør, at den er frisk, både når de tidlige kommer ned for at spise klokken 11, og når de sene kommer ved 13:30 tiden. Saladetten fås i flere forskellige varianter. Rent størrelsesmæssigt vil det derfor være nemt for dig at finde en, der passer ind i din kantine. Du har også god mulighed for at vælge en saladette, der præsenterer maden på den helt rigtige måde.

Frugtordning til at stille den lille sult

De fleste af os har brug for noget ekstra energi i løbet af dagen. Sådan kommer det også til at være for dine medarbejdere. Det er derfor en god ide, at du giver dem muligheden for at tage det sunde valg ved at have en frugtordning. Har du ikke det, går de muligvis i supermarkedet eller i slikautomaten i stedet.

 

Lav en motionsklub

Det kan være svært at komme i gang med at motionere eller at holde gejsten oppe, hvis man træner på egen hånd. Det kan derfor være en god ide, at du opretter en eller flere motionsklubber på arbejdspladsen. Det kan være en løbeklub, en cykelklub og en gåklub. På den måde vil det være muligt for de fleste medarbejdere at finde en motionsklub, der passer til dem. Det skal selvfølgelig være medarbejderne, der driver klubberne. Derfor er det også helt op til dem, hvad fokus skal være.

 

Tag trappen frem for elevatoren

Det er ofte de små valg i hverdagen, der gør, at man bliver tyk. Det kan derfor være en god ide at prøve at ændre de små valg lidt efter lidt. Det kan for eksempel være, at du tager trappen frem for at tage elevatoren. Det kan give dig en lille træning hver gang. Du kommer både til at træne muskler og kondition, når du tager trappen. Du kan for eksempel sætte gang i en tag trappen kampagne på dit arbejde – og selvfølgelig selv tage trappen som et godt eksempel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*