Det gode økologiske alternativ

Det gode økologiske alternativ

Det har vel nærmest ikke kunne gå din næse forbi i den seneste tid. Økologi er virkelig kommet for at blive. Er du endnu ikke kommet med på bølgen, så bør du overveje om ikke du snart skulle prøve. Økologi er nemlig ikke kun godt for dit helbred, det smager også helt fantastisk og af så meget mere, end når dine grøntsager, dit kød og dine kornprodukter har fået kunstig hjælp. Den økologiske tanke handler om bæredygtighed, en tro på mindre kemikalier i og omkring maden og ikke mindst den gode originale smag.

Opskrifter på økologisk mad

Det helt fantastiske ved økologi, og det som sikkert kommer bag på mange, er at du kan bruge de samme opskrifter i det økologiske køkken, som det er tilfældet i det gamle køkken. Forskellen er bare mere smag og kraft i dine grøntsager. En anden ting, som også har noget at sige, i forhold til dine økologiske opskrifter er, at økologi ofte er sæsonbestemt. Det betyder bare, at dine grøntsager og frugter ikke er kunstigt fremstillet, så du hele året kan tilberede og spise for eksempel jordbærkage. Til gengæld lever man så, med en god økologisk filosofi, efter årstiderne og man tilbereder sin mad med de frugter og grøntsager, som er i sæson. Når man tænker over det, så giver det vel egentlig bedst mening at spise sin frugt og grønt, når det smager bedst.

Mere smag i din madlavning

Den sæsonbestemte tilgang og den manglende tilsætning af kunstige stoffer er med til at give dine produkter noget mere smag. Uden tilsætning af kunstige stoffer har planten måske ikke en stor størrelse, men til gengæld har den haft tid til at samle saft og kraft. Det samme er sådan set tilfældet med både økologiske kød- og mælkeprodukter. Ved at lade dyrene græsse og leve økologisk får man bare en mere velsmagende mælkeproduktion og ikke mindst et bedre stykke kød på tallerkenen. Samtidig kan man som forbruger tænke på, at ens aftensmad kommer fra et dyr, som har haft det godt.

Køb smart ind og undgå madspild

Økologisk livsstil og ideen om en anden måde at leve på handler også om at bruge de fornuftige opskrifter, som kommer hele vejen rundt om et indkøbt produkt. Det er vigtigt at udnytte de ressourcer, som et stykke kød eller en grøntsag har. Opskrifter som bruger alle aspekter af et stykke kød eller grønt, er altså i særdeleshed velegnet til økologiske varer, som desværre ofte er dyre og derfor bør udnyttes helt. Derfor handler økologi også om at købe smart ind. Dine økologiske grøntsager har ikke samme levetid som de sprøjtede og derfor er det ofte bedre at købe småt men godt. Det handler helt simpelt om kvalitet frem for kvantitet i de gode økologiske opskrifter.

Spis økologisk og oplev sundhed

Ved at ændre dine kostvaner til økologi vil du givetvis opleve en forskel i kroppen. Økologi er nemlig også valget om at leve sundere end det var tilfældet før. Brug derfor din energi på de sunde opskrifter og de gode valg for din krop.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*