Derfor skal du spise økologiske madvarer

økologisk mad

Går du og overvejer at omlægge dit forbrug til ren økologi? Det kan også være, at du bare gerne vil prøve dig af med de økologiske produkter i din hverdag og se, om de er noget for dig. Uanset hvad, så er der mange gode grunde til at spise økologiske madvarer.

Miljø og sundhed er nok det, de fleste tænker over, når de vælger det økologiske. Og det er der også gode grunde til. Der er nemlig mange gode grunde til at vælge økologi, hvis man gerne vil skåne miljøet. Derudover er der lige så gode grunde til at spise de økologiske madvarer, hvis man gerne vil være bedre ved sit helbred. Læs med herunder og bliv klogere på alt det gode ved den økologiske livsstil.

Undgå den giftige cocktail

Når det kommer til de kommercielle eller ikke-økologiske produkter, er sprøjtegiften nok den største synder, de fleste har i tankerne. De fleste har hørt sangen om, at det ikke er godt for miljøet eller for kroppen, og det er også ganske rigtigt.

Det er i sær de hormonforstyrrende pesticider i sprøjtegiften, der ikke er godt for kroppen. Som eksempel har mange undersøgelser vist, at pesticider kan påvirke organerne negativt. De kan eksempelvist forårsage, at spædbørn bliver født med misdannede organer.

Det handler om smagen

Udover at skåne helbredet, så kan de økologiske madvarer også være med til at forbedre smagsoplevelsen. Det er dokumenteret, at de økologiske produkter simpelthen bare har en mere fyldig smag. Eksempelvis indeholder økologiske æbler op til 7 % mere frugtsukker end ikke-økologiske. Og de økologiske grøntsager indeholder langt mindre vand end de ikke-økologiske. På den måde bliver smagen langt mere autentisk.

Tænk på dyrene

Du kan også være med til andet end at forbedre dine egne fornøjelser, når du vælger økologisk. Når der skal produceres økologisk kød, er der nemlig stort fokus på dyrevelfærden.

Eksempelvis får de økologiske køer eller høns langt mere plads og frihed at bevæge sig på end de ikke-økologiske. Desuden tilpasses dyrenes forhold i langt højere grad deres naturlige behov, som eksempelvis at gå frit under åben himmel.

Økologi gør dit drikkevand sundere

Når der bruges sprøjtegift på markerne, så siver denne gift og pesticiderne ned i vores grundvand. På den måde ender det med, at vi drikker det, når vi tapper vand fra hanen. Ved at stræbe efter den økologiske livsstil kan vi være med til, at færre pesticider havner i vores grundvand og påvirker vores helbred negativt.

Der er mange gode fordele ved økologien. Du tænker måske, at økologi også er noget dyrere en ikke-økologi. Det er også i lang grad rigtigt, og hvis du har en presset økonomi, kan du eventuelt tage et lån og prøve økologien af. Eksempelvis er der gode muligheder for at tage et lån ved Lånlet. Her kan du nemt og hurtigt tage et mindre lån og prøve den økologiske livsstil med overskuelighed. Hos Lånlet kan du få pengene den samme dag, så du kan gå på jagt bland de økologiske madvarer, der helt sikkert vil være noget for dig. Vil du vide mere? Så klik her.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*